Precision Fit

PRECISION FIT IS EEN UITGEBREIDE FIETSMETING, DAT KAN BIJ LINDENHOLZ RIJWIELEN ROUVEEN

Als je goed op je fiets zit geeft dit meer fietsplezier, betere prestaties en kreig je ook minder kans op klachten en blessures. Een verkeerde zitpositie kan langdurige pijnklachten tot gevolg hebben, nek, lage rug- en knieklachten zijn hiervan de meest voorkomende. Maar ook bijvoorbeeld een doof gevoel in de hand of vingers. BikeFitting is veel meer dan een standaard fietsmeting. Er wordt gekeken naar je lichaamsbouw, flexibiliteit, lenigheid, doelen en wensen. En uiteraard ‘zetten’ we je zo optimaal mogelijk op je huidige of toekomstige racefiets door onze Precision Fit technicus. 

Stap 1: Het intake gesprek.  Dit is een belangrijke fase, omdat we luisteren naar jouw ervaringen en bevindingen. En wat is je doel als fietser; ben je een toerfietser of ga je voor de sportieve prestaties. Ook bekijken wij of je specifieke klachten hebt als je met je geliefde sport bezig bent.  

Stap 2: Voordat je op de fiets gaat zitten wordt door de Fit-technicus je anatomie bekeken. Hierbij kijken we naar hoe jij in elkaar zit; flexibiliteit, lenigheid, verhoudingen, schouderbreedte, zadelbreedte, beenlengte(verschil) maar ook de kuit en beensterkte. Op deze wijze vormt er zich een goed beeld van het lichaam om jouw fiets hier op aan te passen.  

Stap 3: Je fit op de fiets begint met een evaluatie van je huidige zitpositie en een uitleg over de vervolgstappen. Met onze dynamische video en visuele analyse kunnen wij goed in beeld brengen en beoordelen welke vervolgstappen we gaan nemen. Alles word opgeslagen d.m.v. videobeelden.

Stap 4: Nu gaan we stap voor stap je racefiets aanpassen naar jouw optimale houding. We beginnen bij de fundering: de schoenen. Door een uitgebreide voetanalyse weet je welke schoenen het beste passen en welke ondersteuning jouw voet nodig heeft. In deze fase zorgen we ervoor dat je schoenplaatjes optimaal worden afgesteld. Hierbij word zo nodig gekeken naar zolen en wedges om ondersteuning en uitlijning van de knieën te optimaliseren.  Hierna gaan we van de enkel, knie, bekken, ruglijn, nek, schouders naar de handen.

Stap 5: Hier krijgt jouw bikefit zijn uiteindelijke vorm met de juiste zadelhoogte, terugstand, type zadel, hoogte en lengte van de stuurpen, stand shifter, afstand zadel-stuur en de juiste vorm en breedte van het stuur. Alles wordt afgesteld op jouw lichaam en voorkeuren voor een optimale houding en krachtoverbrenging op de fiets. Alles gegevens en video beelden worden in de computer opgeslagen.

Stap 6: Nu is je fiets optimaal naar jouw lichaam afgesteld, maar wat kun je nog zelf doen? We geven je tips over lichamelijk en technische aspecten die goed bij jou passen en de efficiency nog verder kunnen vergroten.

Een meting duurt ongeveer 2-3 uur en wordt bij Lindenholz Rijwijlen door gediplomeerde mensen uitgevoerd. Infomeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Tarieven: 

Precision Fit meting 2-3 uur € 150,- *

* prijzen zijn zonder aangepaste delen en montage kosten. 

Onze voordelen

 

Geen verzendkosten!

Orderbedrag boven € 50,- in heel Nederland (anders €6,95)

Brievenbuspost! 

Past uw product door de brievenbus?

Dan storten wij teveel gemaakte verzendkosten terug

Betrouwbare winkel!

Een betrouwbare winkel in Rouveen met jarenlange ervaring

Veilig betalen!

Met iDeal en een SSL verbinding

Klantenservice!

Op werkdagen tussen 9.00 en 18.00 uur bereikbaar op 0522-291666

Veilig betalen

payment